ערן פלג
ערן פלג הוא מנהל ההשקעות הראשי של קבוצת קלאריטי קפיטל (Clarity Capital). בעל נסיון של למעלה מעשרים שנה בתחום ההשקעות, ערן היה בעבר מנהל השקעות בכיר בחברת ניהול ההשקעות הבינלאומית Gartmore בלונדון, וראש תחום השקעות בינלאומיות בחברת גמולות (מקבוצת בנק הפועלים). ערן שימש מרצה בבתי הספר למנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה העברית בירושלים. הוא סיים בהצטיינות תואר ראשון בכלכלה ובפילוסופיה באוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני במנהל עסקים (MBA) באוניברסיטת אוקספורד בבריטניה. ערן הנו אנליסט פיננסי מוסמך מטעם ה- CFA Institute בארה"ב ובעל רשיון ניהול תיקים מטעם הרשות לני"ע בישראל.
פרופ' ראובן עמיתי
פרופ' ראובן עמיתי מחזיק בקתדרה להיסטוריה מוסלמית ע"ש אליהו אילת באוניברסיטה העברית בירושלים. מחקריו והוראתו מתמקדים בהיסטוריה של המזרח התיכון ואזורים סמוכים בימי הביניים. פרסומיו עוסקים בבואם של התורכים למזרח התיכון, המדינה הממלוכית, המונגולים בארצות האסלאם, מסעי הצלב, ההיסטוריה הצבאית של האזור בימי הביניים, תהליכי התאסלמות ואסלום, וארץ ישראל בימי הביניים. הוא יליד ארצות הברית, עלה ארצה בשנת 1976 במסגרת גרעין של תנועת השומר הצעיר ומתגורר בירושלים משנת 1982. כיהן כדיקן הפקולטה למדעי הרוח בין השנים 2010 ל-2014.
ד"ר מיכה גודמן
ד"ר מיכה גודמן הוא ראש מדרשת עין פרת באלון – המדרשה למנהיגות חברתית, דוקטור למחשבת ישראל וחבר סגל החוג באוניברסיטה העברית. ספרו הראשון, סודותיו של מורה הנבוכים (הוצ' דביר), יצא לאור בקיץ 2010. ספרו השני, חלומו של הכוזרי (הוצ' דביר), יצא לאור בסתיו 2012. ספרו השלישי הנאום האחרון של משה יצא לאור ב-2014 ומככב לאורך שבועות רבים בראש רשימת רבי המכר בישראל. ד"ר גודמן מפרסם מאמרים ומעביר שיעורים לציבור הרחב, בנושאי פרשת שבוע, מחשבת ישראל, תנ"ך, פילוסופיה ועוד. מתגורר בכפר אדומים, נשוי לציפי ואב לתאומות.
ד"ר דן פורת
ד"ר דן פורת הוא היסטוריון ומרצה בכיר בחוג לחינוך באוניברסיטה העברית. הוא מתמחה בהיסטוריה יהודית מודרנית עם התמקדות על תרבות וחינוך בישראל וייצוגי שואה. פרסומיו הופיעו הן בכתבי עת אקדמיים העוסקים בנושאי חינוך והן בכתבי עת העוסקים בהיסטוריה. ספרו הראשון 'הילד: סיפורו של תצלום' עוסק בצילום המפורסם של הילד מגטו ורשה המרים ידיו באוויר. הספר התפרסם עד כה בשש מדינות. שימש כחוקר בכיר באוניברסיטת וואשינגטון בסיאטל וכפרופסור אורח באוניברסיטת אילינוי-שיקגו.
פרופ' גדליה סטרומזה
גדליהו סטרוּמזה נולד ב-27 ביולי 1948 הוא פרופסור אמריטוס בקתדרה על שם מרטין בובר למדע הדתות באוניברסיטה העברית בירושלים, ופרופסור אמריטוס לחקר הדתות האברהמיות באוניברסיטת אוקספורד, שם הוא גם חבר בליידי מרגרט הול. הוא חבר האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים.
פרופ' צחי וייס
פרופ' צחי וייס הוא חבר סגל אקדמי בכיר במחלקה לספרות, ללשון ולאמנויות אוניברסיטה הפתוחה. מחקריו עוסקים בתולדותיה של הספרות היהודית המיסטית מהעת העתיקה המאוחרת ועד למאה העשרים. הוא כותב על השפעתה של הקבלה והספרות היהודית המיסטית על הספרות העברית החדשה, על תפיסות יסוד במיסטיקה העברית הקדומה, על תולדותיו של החיבור העברי העלום 'ספר יצירה' וכן עוסק במחקריו בספרות הקבלה המוקדמת. פרופ' וייס הוא בוגר המחזור הראשון של תוכנית רביבים להכשרת מורים ושימש כמורה בתיכון למעלה מעשור. הוא מכהן היום כדיקן המחקר של האוניברסיטה הפתוחה.
פרופ' מלכה רפפורט חובב
פרופ' מלכה רפפורט חובב מחזיקה בקתדרה במדעי הרוח על שם הניה שרף באוניברסיטה העברית ופרופ' בחוג לבלשנות ומנהלת המרכז לשפה, לוגיקה וקוגניציה במוסד זה. היא ראש בית הספר לתלמידי חו"ל באוניברסיטה העברית. מחקריה מתמקדים בממשק בין התחביר והלקסיקון בשפה ובין ייצוג מושגים וקידודם בדקדוק. ספריה הופיעו בהוצאות הספרים של אוניברסיטת קימברידג', אוניברסיטת אוקספורד, MIT ועוד. כיהנה במשך שש וחצי שנים כחברה בוועדת לתכנון ותקצוב במועצה להשכלה גבוהה שם יזמה את הקמתה של הוועדה הקבועה למדעי הרוח שבראשה עמדה.
פרופ' יורם הרפז
פרופ' יורם הרפז הוא מרצה לחינוך במכללות לחינוך בית ברל ואלקאסמי ועורך "הד החינוך". בשנות השבעים למד באוניברסיטה העברית היסטוריה כללית ופילוסופיה (לתואר ראשון) ומחשבת החינוך (לתואר שני). בשנות השמונים היה מורה להיסטוריה ולפילוסופיה ומחנך כיתה בבית ספר בויאר. לאחר שבע שנות הוראה וחינוך היה כתב במקומון הירושלמי "כל העיר", ולאחר ארבע שנים של עיתונאות התקבל למחזור הראשון של בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית. לאחר סיום לימודיו ב"מנדל" עבד במכון ברנקו וייס. במסגרת עבודתו שם ניהל את הפרויקט "הוראה ולמידה בקהילת חשיבה" (ראו ספרו, "המודל השלישי: הוראה ולמידה בקהילת חשיבה", ספרית פועלים) וערך את פרסומי המכון. במהלך עבודתו ב"מכון" נסע לאוניברסיטת הרווארד, שם כתב דוקטורט (ראו ספרו "חכה, פיתיון ודגים: גישות לחינוך החשיבה", מכון ברנקו וייס). לאחר תשע שנים במכון ברנקו וייס היה מרצה בבית ספר מנדל למנהיגות חינוכית ומנהלו. הרפז פרסם ארבעה ספרים ומאמרים רבים העוסקים בהוראה, בלמידה ובחשיבה.